Danny Nicolay

Nu boeken — € 895 exclusief btw & buma
1 x 30 minuten

Over Danny Nicolay

Danny Nicolay is al lang geen onbekende meer in de Nederlandse Showbizz wereld. De Nederlandse zanger heeft al vele hits en albums op zijn naam staan waaronder: 'Waanzinnig', 'NEE!', 'Je Moest Eens Weten' en 'De Geur Van Je Huid!

Danny geeft al jaren onvergetelijke optredens door heel Nederland. Hij heeft onder andere op grote festivals en evenementen zoals het Jordaan Festival , Hilversum A-live en het GelreDome, Museumplein en de Nacht van Oranje in Ahoy opgetreden. Ook was Danny veelvuldig te zien en te horen op radio en TV waaronder TROS Muziekfeesten, SBS shownieuws, Hart voor Muziek, Life4You, Sterren.nl, Radio 538, Radio NL en bijna alle regionale en lokale zenders.

In april 2011 deed Danny auditie voor Wie wordt de 5de Topper. Waar hij uiteindelijk eindigde op de eerste plek, samen met Judith Peters! Ze werden allebei door de Toppers zelf uitgekozen en mochten hen bij drie uitverkochte concerten in de Amsterdam ArenA vergezellen. Een nieuwe single kon natuurlijk niet uitblijven na deze geweldige overwinning. Danny kwam daarom al snel met het feestelijke nummer 'NEE!'

Na het Toppers avontuur werd Danny gevraagd om samen met Danny Froger en Wesley Klein optredens te verzorgen tijdens de Nacht van Oranje in 2013. Dit sloeg zo enorm aan dat ze gevraagd werden om ook bij de Toppers 2013 de Halftime Show te verzorgen. Hier werd de formatie GENTS geboren waarmee ze in 2014 ook wederom de Toppers Halftime show hebben gedaan, hun single Dans en Zing een hit werd en inmiddels hun tweede single Geheime Liefde uit is. Ook in 2015 was de formatie Gents weer de rode draad tijdens de Nacht van Oranje in Ahoy en verzorgde zij weer optredens tijdens Toppers 2015 op het festivalterrein naast de Arena en de Halftimeshow in de Arena!

In 2016 t/m 2019 verzorgde Danny ook optredens tijdens Toppers In Concert. Daarnaast was hij jaarlijks te zien in Ahoy tijdens de Nacht van Oranje en vaste gast op Dutch Valley.

Kortom Danny Nicolay is een muzikale duizendpoot en men zal nog veel van hem gaan horen in de toekomst!  

Nu boeken

Bekend van


  • Waanzinnig
  • NEE!
  • Je Moest Eens Weten
  • De Geur Van Je Huid
  • Niemand Zoals Jij